Even Voorstellen
Pedicure
Diabetes - Reuma
Nagelbeugels
Pedique nagels
Schimmelnagel
Orthese
Wintervoeten
Beenharsen
Cosmetische voetbeh.
Voetreflextherapie
Voetmassages
Lichaam massage
Reiki
prijslijst
Schoonheidsspecialiste

WINTERVOETEN

Op een koude winterdag kom je opeens tot de conclusie dat je voeten zijn opgezwollen en roodpaars van kleur zijn. Bovendien heb je last van jeuk en pijn. Een typisch geval van wintervoeten! Hoe kom je eraan - en nog belangrijker - hoe kom je er weer vanaf? Pedicure Tilburg geeft raad...


Bloedsomloop
Wintervoeten of wintertenen ontstaan door te lange blootstelling aan kou. Daardoor ontstaat er namelijk een verstoring van de bloedsomloop in je huid. Koude voeten, kramp in je tenen, het kan wijzen op een slechte doorbloeding. De ene persoon heeft overigens sneller last van wintervoeten dan de ander. Wintervoeten kunnen ook optreden als je een slechte doorbloeding hebt van de haarvaatjes van de huid. Je kunt wintervoeten herkennen aan de rode, soms zelfs bijna paarse gezwollen plekken. Als voeten of handen door en door koud zijn  mogen ze niet te snel opgewarmd worden door ze bijv. tegen de radiator te houden. Als je dat doet gaan je voeten juist tintelen en jeuken, vermijd daarom grote temperatuursverschillen. Laat koude voeten/handen altijd langzaam opwarmen, hieronder lees je hoe.
 


Lekkere massage
Bij wintervoeten kunnen je klachten worden verminderd door warme kleding te dragen en regelmatig je voeten te masseren. Dat kun je natuurlijk ook lekker laten doen! Strijk je voeten één voor één stevig warm met twee handen tegelijk. Ga hierbij van de enkel naar de tenen. Buig je tenen een aantal keer. Masseer dan je voetzool stevig met je duimen met een voedende crème. Begin bij de hiel en ga door tot aan de bal van je voet. Draai en trek daarna elke teen los. Schud je voeten tot slot nog een keer los en houd daarbij je enkel vast.

 
Wisselbaden
Een wisselbad kan verlichting bieden als je last hebt van wintervoeten; neem dan afwisselend een voetenbad van drie tot vijf minuten in water van lichaamstemperatuur en tien seconden in water van circa achttien graden. Als je dan nog een bruistablet in het water gooit, geeft dat een extra effect. Bovendien hebben die vaak een heerlijke geur!

Warm en koud
Vermijd extreme warmte en extreme koude als je last hebt van wintervoeten. Het is ook niet goed als je hete kruiken gebruikt, en zoals eerder gezegd ook de voeten/handen niet tegen de verwarming houden. Je klachten kunnen dan verergeren. Warme wollen sokken zijn daarin tegen wel aan te raden. Je kunt ook een crème gebruiken die de doorbloeding stimuleert. Deze zijn via de apotheek of drogist verkrijgbaar.

Goede schoenen
Vermijd te strakke en krappe schoenen. Dat is trouwens “nooit”t goed voor je voeten, hoe hip die trendy puntschoenen ook mogen staan...

Wintervoeten of handen zijn niet gemakkelijk te genezen, het is dan ook beter ze te voorkomen. Zorg dat de voeten warm en droog blijven. Draag daarom leren schoenen, die niet te nauw zijn en wollen sokken. Schoenen van kunstleer houden de voeten niet warm en veroorzaken teveel transpiratie. Ook sokken van synthetische materialen veroorzaken teveel transpiratie, wollen sokken daarin tegen stimuleren de bloedcirculatie. Voor de handen geldt hetzelfde, draag wollen handschoenen, synthetische producten stimuleren het zweten waardoor de huid teveel afkoelt.

 

Paraffine pakking

Paraffine wordt gebruikt als pakking voor de handen, en voeten. De behandeling verzacht de opperhuid, maakt de huid elastischer, stimuleert de doorbloeding (winterhanden), versterkt en verbetert het onderhuids weefsel, verzacht de nagelriemen, verbetert droge en beschadigde handen en voeten(kloven) en verzacht pijnlijke spieren bij reuma en artritis. Mijn paraffinebad-behandeling is een weldaad voor uw handen en voeten. Voor mensen die last hebben van zeer droge handen of kloven is een paraffine kuur aan te raden.


 

   
 
Pedicure Tilburg | Goirkestraat 60 | 5046 GL Tilburg
Tel: 013-4677088
Copyright © 2007. Pedicure Tilburg